Historie

Het bedrijf Motorcentrale werd opgericht in 1938. Roel Frank begon in de Veerstraat te Hilversum met reparaties aan auto’s en verhuur van motorfietsen en werkte tevens voor Garage Poll. In 1941 is hij begonnen aan de Geuzenweg met verhuur van motorfietsen en reparatie/revisie van automotoren. In de 60-er jaren kon een belendend pand waar een kolenhandel inzat van de Emma -mijn aangekocht worden. In de avonduren en zaterdags werd dit pand compleet gerenoveerd.

De jongste zoon Martin werkte al van jongs af aan bij zijn vader, later kwam daar de oudste zoon Jan bij. In 1969 werd de V.O.F. Motor- Centrale R.W Frank en Zonen opgericht. In 1993 trad ook de zoon van Martin Marcel in de zaak hij leerde zo net als zijn vader al van jongs af aan het reviseren van motoren. In 2007 stapte Jan uit de V.O.F wegens het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd.

Na 70 jaar de naam Motor- Centrale Frank gevoerd te hebben werd in januari 2008 Motorenrevisie Frank BV opgericht door Martin en zijn zoon Marcel. Motorenrevisie Frank B.V. is dus in 2008 begonnen met een derde generatie Frank en een nieuwe naam!